Gegevens (hoofd)huurder
Gegevens toekomstige inwoner


Een verhuurdersverklaring van de afgelopen 5 jaar waar de toekomstige medebewoner zelfstandig een woning huurde. Woont u in een koopwoning of thuis bij uw ouders? Dan is een verhuurdersverklaring niet nodig.
Een uittreksel uit de basisregistratie personen (BRP) met woonhistorie en gezinssamenstelling van de toekomstige inwoner. Op te vragen bij de gemeente waar u woont (tegen een vergoeding).
U stemt in met mogelijke navraag over uw huur- en woonverleden. Wij toetsen uw aanvraag op overlast, bewoning en huurschulden. De uitkomst hiervan kan een reden zijn tot afwijzing van uw aanvraag. Ook verklaart u de 'informatiekaart inwoning (altijd tijdelijk)' te hebben gelezen.


U (de huurder) verklaart dat de aanvraag niet leidt tot een situatie van weder- of onderhuur. Ook verklaart u de “informatiekaart inwoning (altijd tijdelijk)” te hebben gelezen.


Wanneer u iemand tijdelijk laat inwonen (langer dan 4 weken) die niet uw partner is, vraagt u inwoning aan via Mijn woCom. Vul het formulier in en stuur ons dat toe met alle gevraagde bijlagen. In de aanvraag vermeldt u wie er bij u komt wonen.
We nemen uw aanvraag in behandeling als deze compleet is.

De tijdelijke inwoner heeft niet dezelfde rechten en plichten als de huurder. Hij of zij heeft geen recht op de woning en moet deze bij het beëindigen van de huurovereenkomst verlaten. De huurder blijft altijd aansprakelijk voor de volledige huurbetaling en andere verplichtingen.

Vergeet niet om de inwoning door te geven aan de gemeente. Deze wijziging kan invloed hebben op eventuele toeslagen en op de jaarlijkse huurverhoging.

U mag de inwoner geen toestemming geven om bij u te komen wonen. De inwoner mag zich niet laten inschrijven bij de gemeente op uw adres. De inwoner mag niet meer in de woning wonen. Als de inwoning in strijd is met de huurovereenkomst, kan dit leiden tot ontbinding van de huurovereenkomst.